Saat EU-terveydenhoito.fi-sivustolta luotettavaa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä – näin huolehdimme sisältöjen ajankohtaisuudesta
16.4.2021
Kehitämme EU-terveydenhoito.fi-verkkopalvelua jatkuvasti. Löydät sivustolta luotettavaa ja ajankohtaista tietoa rajat ylittävästä terveydenhuollosta sekä terveyspalvelujen käyttämisestä, sillä päivitämme sivuston tietoja säännöllisesti. Lisäksi huolehdimme verkkopalvelun saavutettavuudesta ja lisäämme tarvittaessa uusia osioita sivustolle.
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste jakaa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2015 avasimme EU-terveydenhoito.fi-verkkopalvelun, joka on keskeinen kanavamme viestiä näistä asioista. Aluksi palvelu oli nimeltään Hoitopaikanvalinta.fi, mutta vuoden 2019 lopussa valitsimme uuden nimen yhteistyössä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Löydät sivustolta kattavasti tietoa esimerkiksi terveydenhuollon palvelujen käyttämisestä ja potilaan oikeuksista. Päivitämme EU-terveydenhoito.fi-sivustoa jatkuvasti, jotta sen tiedot ovat ajantasaisia ja käyttö mahdollisimman sujuvaa. Olemme koostaneet tähän uutiseen verkkopalveluun viime aikoina tehtyjä muutoksia, joiden ansiosta sivusto on entistä hyödyllisempi lukijoillemme.
Rajat ylittävän terveydenhuollon muutokset työllistävät
Kun sairaanhoitoa koskeviin kansainvälisiin sopimuksiin ja lakeihin tehdään muutoksia, täytyy sivustolle lisätä niistä ajankohtaista tietoa. Esimerkiksi brexit ja sen mukana tulleet uudet sopimukset ovat vaatineet muokkaustyötä EU-terveydenhoito.fi-sivustolla. Lisäksi avasimme viime vuonna koronavirusta käsittelevän teemasivun, mistä saat tietoa pandemiaan liittyvistä ohjeistuksista. Lisäksi sivustolta löytyy nyt esimerkkitarinoiden osio, mikä auttaa lukijoitamme hahmottamaan hoito-oikeuksien toteutumista käytännössä. Voit tutustua tarinoiden kautta siihen, miten saat sairaanhoitoa erilaisissa rajat ylittävissä tilanteissa.
Osa päivitystyöstä on jatkuvaa ja säännöllistä. Huolehdimme esimerkiksi sivuston maakohtaisten tietojen ajantasaisuudesta tarkastuttamalla ja korjaamalla ne vuosittain. Myös yksityisen terveydenhuollon hintatiedot päivitetään aina keväisin.
Kiinnitämme huomiota sivuston saavutettavuuteen
Saavutettavuudella pyritään siihen, että mahdollisimman moni voi käyttää sujuvasti verkkopalvelua ja esimerkiksi aistirajoitteiset vierailijat otetaan huomioon. Kuten aiemmassa ajankohtaisuutisessamme on todettu, sivustomme saavutettavuus on hyvällä tasolla. Vuoden 2020 aikana uudistimme esimerkiksi sivuston värikarttaa saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi. Kiinnitämme myös jatkuvasti huomiota siihen, että EU-terveydenhoito.fi on helposti käytettävissä myös ruudunlukuohjelmalla.
Tammikuussa yhteyspiste julkaisi myös ensimmäisen osuuden uudistetuista viittomakielisistä sivuista EU-terveydenhoito.fi-sivustolla. Voit katsoa videot sekä suomalaisella että suomenruotsalaisella viittomakielellä. Jatkamme viittomakielisten osuuksien uudistamista syksyllä.
Tavoitteena selkeä kieli
Helmi-maaliskuun aikana olemme tehneet sivustolle laajasti kielenhuollon korjauksia. Kielenhuolletut osiot ovat Terveyspalvelut ulkomailla sekä Hoitoon ulkomailta Suomeen. Myös selkeän kielen käyttäminen verkkopalvelussa liittyy saavutettavuuteen, ja haluamme viestiä mahdollisimman ymmärrettävällä kielellä.
EU-terveydenhoito.fi mukaan Sinun Eurooppasi -verkostoon
Verkkopalvelustamme löytyy nyt Your Europe -logo, joka ohjaa Sinun Eurooppasi -sivustolle. Kyseessä on Euroopan komission ylläpitämä, kehittämisvaiheessa oleva verkkosivu, johon kootaan laajasti tietoa EU-kansalaisille, jotka suunnittelevat muuttoa tai matkustavat toisessa EU-maassa. EU-terveydenhoito.fi kuuluu tähän Euroopan laajuiseen portaaliin, johon sivustoltamme on linkitetty tietoa.
Miten voisimme parantaa verkkopalveluamme?
Otamme mielellämme vastaan kommentteja sivustostamme, jotta voimme kehittää sitä entistä paremmaksi. Anna siis meille palautetta, jos sinulla on ideoita tai toiveita!
Ajankohtaiset artikkelit
- Kumppanit toivovat selkeää asiakasviestintää ulkomailla annetun hoidon korvauskriteereistä12.12.2024
- EU-terveydenhoito.fi-sivustoa kehitetään – testasimme sivustoa verkkosivukäyttäjien kanssa9.12.2024
- Kela: Suomalaisten hoitoon hakeutuminen ulkomaille ei ole yleistynyt sairaanhoidon kustannusten korvausmallin myötä4.12.2024
- Lue lisää